Bu Blogda Ara

20 Mayıs 2017 Cumartesi

Ciğer Şiş Tarifi

Ciğer Şiş Tarifi



Malzemeler

  • 1 kilogramkuzu ciğeri
  • 300 gramkuyruk yağı
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıkimyon

Servisi için:

  • 2 adetorta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığısumak

Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız kuzu ciğerini küçük parçalar halinde kesin. Tuz ile harmanlayın.
  2. Kuyruk yağını ciğerlerle uyumlu olacak şekilde kesin. Ciğer parçalarını çöp şişlere geçirmeye başlayın. İki ya da üç parça ciğerin ardından bir parça kuyruk yağı takın. Aynı işlemi tüm şişlere uygulayın.
  3. Ciğer şişleri mangal ateşinde ters yüz edip her tarafı kızarana kadar pişirin.
  4. Kimyon serpip yufka ekmekleri eşliğinde sıcağı sıcağına servis tabaklarına aldığınız ciğer şişleri, piyazlık doğradıktan sonra sumakla harmanladığınız kuru soğanlar eşliğinde servis edin.

Servis Önerisi

Piyazlık doğradığınız kuru soğanları, yüksek ateşte soteledikten sonra baharatlarla çeşnilendirip ciğer şiş yanında servis edebilirsiniz.

Türk Mutfağı , Türk Yemekleri Et Yemekleri , Et Yemeği Tarifleri , Yemek Tarifleri  , Ana Yemekler , Ciğer Şiş Tarifi , Ciğer Şiş , Ciğer Şiş Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder