Malzemeler
- 1 kilogramkuzu ciğeri
- 300 gramkuyruk yağı
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkimyon
Servisi için:
- 2 adetorta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığısumak
Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız kuzu ciğerini küçük parçalar halinde kesin. Tuz ile harmanlayın.
- Kuyruk yağını ciğerlerle uyumlu olacak şekilde kesin. Ciğer parçalarını çöp şişlere geçirmeye başlayın. İki ya da üç parça ciğerin ardından bir parça kuyruk yağı takın. Aynı işlemi tüm şişlere uygulayın.
- Ciğer şişleri mangal ateşinde ters yüz edip her tarafı kızarana kadar pişirin.
- Kimyon serpip yufka ekmekleri eşliğinde sıcağı sıcağına servis tabaklarına aldığınız ciğer şişleri, piyazlık doğradıktan sonra sumakla harmanladığınız kuru soğanlar eşliğinde servis edin.
Servis Önerisi
Piyazlık doğradığınız kuru soğanları, yüksek ateşte soteledikten sonra baharatlarla çeşnilendirip ciğer şiş yanında servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder