Bu Blogda Ara

30 Nisan 2017 Pazar

Revani



revani tarifi




Malzemeler

  1. 3 adetyumurta
  2. 1 çay bardağıtoz şeker
  3. 1,5 su bardağıun
  4. 1 su bardağıirmik
  5. 1 çay bardağıayçiçek yağı
  6. 1 çay bardağıyoğurt
  7. 1 paketkabartma tozu
  8. 1 paketvanilya

Şerbeti için:

  1. 3 su bardağıtoz şeker
  2. 3 su bardağısu
  3. 1/2 adetlimon suyu

Fırın kabını yağlamak için:

   *       1 yemek kaşığıtereyağı

Servisi için:




*       2 yemek kaşığırendelenmiş hindistan cevizi

Püf Noktası

Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.

Nasıl Yapılır?

  1. Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
  2. Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
  3. Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
  4. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin.
  5. Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın.
  6. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin. sevdiklerinizle paylaşın.
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder