Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1 çay bardağıtoz şeker
- 1,5 su bardağıun
- 1 su bardağıirmik
- 1 çay bardağıayçiçek yağı
- 1 çay bardağıyoğurt
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
Şerbeti için:
- 3 su bardağıtoz şeker
- 3 su bardağısu
- 1/2 adetlimon suyu
Fırın kabını yağlamak için:
Servisi için:
* 2 yemek kaşığırendelenmiş hindistan cevizi
Püf Noktası
Şerbetin kıvamını anlamak için; şerbete bir kaşık sokup çıkartınız. Son damlalardan birini parmağınıza damlattığınızda damla yayılmıyorsa şerbet ideal kıvamına gelmiştir.Tatlının daha kabarık gözükmesi için; büyük bir fırın kabı kullanılmaması önerilir.
Nasıl Yapılır?
- Tatlının şerbetini hazırlamak için; toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ılınması için ocaktan alın.
- Yumurta ve toz şekeri bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
- Sırasıyla; ayçiçek yağını, yoğurdu, vanilyayı, irmiği, elenmiş unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Revaniyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. İçini çeken tatlıyı dikdörtgen ya da baklava dilimi şeklinde kesin.
- Dilimlediğiniz ılık tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ilave ederek, tatlının içine çekmesini sağlayın.
- Rendelenmiş Hindistan cevizi ve arzuya göre fındık içi ile süsleyerek servis edin. sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder