Bu Blogda Ara

30 Nisan 2017 Pazar

KARNIBAHAR



kanıbahar yemeği




Malzemeler

  1. 1 adetorta boy karnabahar
  2. 1,5 litresu
  3. 1 tatlı kaşığıun
  4. 200 gramorta yağlı kıyma
  5. 1 adetorta boy kuru soğan
  6. 2 adetküçük boy havuç
  7. 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
  8. 1 yemek kaşığıdomates salçası
  9. 1 tatlı kaşığıbiber salçası
  10. 1/2 çay kaşığıtuz
  11. 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
  12. 3/4 su bardağısıcak su
  13. 1/4 demetmaydanoz

Pişirme Önerisi

Kıymalı harçta yer vereceğiniz havuç ve kuru soğanı rendeledikten sonra da kullanabilirsiniz.Karnabaharı aynı şekilde kuşbaşı doğranmış tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Unla karıştırdığınız suyu derin bir tencerede kaynatın. Çiçeklerini ayırıp, sert kök kısımlarının fazlasını aldığınız karnabaharları kaynar suda 6-8 dakika kadar haşlayın.
  2. Kıymalı harcı için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz havuçları soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  3. Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Sertlik derecesine göre sırasıyla kattığınız doğranmış havuç ve kuru soğanı orta ateşte renk alana kadar soteleyin.
  4. Sotelenen sebzelere ilave ettiğiniz orta yağlı kıymayı, renk alıp suyunu çekene kadar kavurun.
  5. Domates ve biber salçası, tuz, taze çekilmiş tane karabiber kattığınız iç harcı 3-4 dakika daha kavurun. Son olarak sıcak suyu kattıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
  6. Haşlanan karnabaharları, bir kevgir yardımıyla suyunu süzdükten sonra ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
  7. Üzerine kıymalı ve salçalı sosu gezdirdikten sonra incecik kıyılmış maydanozu serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında karnabarların üzeri hafif bir şekilde kızarana kadar yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
  9. Sağlıklı bir şekilde ve az yağlı olarak fırında pişen karnabahar yemeğini, sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Ilık hale gelen karnabaharı, sarımsaklı yoğurt ilavesiyle de servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder