Bu Blogda Ara

5 Mayıs 2017 Cuma

Siyez Bulguru Pilavı Tarifi

Siyez Bulguru Pilavı Tarifi



Malzemeler

  • 1 su bardağısiyez bulguru
  • 2 su bardağısıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtoz zerdeçal
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 dişsarımsak (ince doğranmış)
  • 1 su bardağıdomates suyu
  • 1 su bardağısu
  • 1/2 çay kaşığıtuz

Püf Noktası

Pilavı zeytinyağı yerine aynı miktarda tereyağı kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Siyez bulgurunu bir tencereye alın, üzerine iki su bardağı kaynar su ekleyin ve 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.
  2. Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, toz zerdeçal ve kırmızı biberi koyun, orta ateşte yağı kızdırın. Doğranmış sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
  3. Süzülmüş bulguru tencereye alın, 1-2 dakika kadar aralarda karıştırarak kavurun.
  4. Tencereye domates suyu ve suyu aktarın. Pilavın tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika civarında pişirin.
  5. Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve en az 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder