Malzemeler
- 600 gramdana kıyma
- 5 dişsarımsak
- 1 adetküçük boy havuç
- 2 yemek kaşığıgaleta unu
- 1 adetyumurta
- 1/2 demetmaydanoz
- 1 tatlı kaşığısebze çeşni
- 1/2 tatlı kaşığıkimyon
- 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığıtuz
Kızartmak için:
- 2 su bardağıayçiçek yağı
Sosu için:
- 1 su bardağısüzme yoğurt
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetküçük boy salatalık
- 1/4 demetnane
Püf Noktası
Köfteleri derin yağda kızartmaya özen gösterin.
Pişirme Önerisi
Arzuya göre köfte harcına rendelenmiş eski kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Köfteye lezzetini verecek olan sarımsakları rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Sadece bir kez çektirdiğiniz dana kıymayı, karıştırma kabına alın. Galeta unu, yumurta, kimyon, taze çekilmiş tane karabiber, kurutulmuş sebze çeşni, tuz, rendelenmiş sarımsak, havuç ve kıyılmış maydanoz ile yoğurun.
- Kıvam alan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin. Eğer vaktiniz varsa hazırladığınız köfteleri buzdolabında dinlendirin.
- Köfteleri kızartmak için fritöz ya da derin bir tencerede ayçiçek yağını kızdırın. Misket köfteleri tencerenin büyüklüğüne göre parti parti yağa salın ve renk alana kadar kızartın.
- Kızaran köfteleri fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu serili bir tabağa çıkartın ve dinlendirin.
- Köftenin servisi esnasında kullanacağınız sosu için; küçük boy salatalığı kabuğunu soymadan küçük küçük doğrayın. Nane yapraklarını ince ince doğrayın.
- Bir kaba aldığınız süzme yoğurdu, zeytinyağı, doğranmış salatalık ve nane ile karıştırın. Arzuya göre sosa da rendelenmiş sarımsak ekleyin. Ilık halde olan köfteleri, sosuyla birlikte ikram edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder