Bu Blogda Ara

6 Haziran 2017 Salı

Kış Sebzeli Çorba Tarifi



Kış Sebzeli Çorba Tarifi


MALZEMELER

  • 2 adetpatates
  • 2 adethavuç
  • 2 dalpırasa
  • 1/2 adetsoğan
  • 3 su bardağıtavuk suyu(et suyu da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağısıcak su
  • 1 yemek kaşığıtereyağı
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2 yapraktaze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığıtane karabiber
  • 1 tatlı kaşığıtuz(eğer tavuk suyunuz tuzluysa, tuz ilave ederken ihtiyatlı olun)

PÜF NOKTASI

Sebzeleri önceden kavurmak çorbanın lezzetinin daha yoğun olmasına yardımcı olacaktır.

PIŞIRME ÖNERISI

Eğer daha sulu bir çorba isterseniz sıcak su miktarını artırabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

  1. Havucun ve patatesin kabuklarını soyup iyice yıkayın.
  2. Havuç ve patatesi iri iri doğrayın.
  3. Pırasaları da iyice yıkayın ve ince ince dilimleyin.
  4. Tereyağını ve zeytinyağını eritin. Soğanları ve pırasayı kavurun.
  5. Havuç ve patatesleri de ekleyip 4-5 dakika soğanlarla beraber kavurun. Bu aşamada tuz ve karabiberleri ekleyin.
  6. Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  7. Kısık ateşte havuç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  8. Taze fesleğenleri doğrayın ve pişmiş çorbanıza ilave edin. İşte bu kadar, afiyet olsun.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder