Bu Blogda Ara

1 Haziran 2017 Perşembe

Patates Köftesi Tarifi

Patates Köftesi Tarifi ile ilgili görsel sonucu


Malzemeler

  • 2 adetbüyük boy haşlanmış patates
  • 1/2 su bardağıince bulgur
  • 1/4 su bardağısıcak su
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/4 çay kaşığıkarabiber

İç harcı için:

  • 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 200 gramorta yağlı kıyma
  • 1 adetküçük boy kuru soğan
  • 1/4 demetincecik kıyılmış maydanoz
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/4 çay kaşığıkarabiber

Kaplaması için:

  • 4 yemek kaşığıun
  • 2 adetyumurta

Kızartmak için:

  • 2 su bardağıayçiçek yağı

Püf Noktası

Kullandığınız haşlanmış patatesler oldukça özlü olduğu takdirde ıslatılmış bulgur eklemeden de patates köftesi hazırlayabilir arzuya göre 1 adet yumurta ve ince kıyılmış yeşillik ekleyebilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Patates köftelerinin patatesli harcına arzuya göre salça katabilirsiniz.İçi kavrulmuş kıyma dolgulu hazırladığınız patates köftelerini derin yağda fritözde de kızartabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma kavurmalı patates köftelerini hazırlamak için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
  2. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız küçük boy kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  3. Orta yağlı kıymayı katıp, soğanlarla birlikte suyunu çekip renk alana kadar kavurun. Tuz ve karabiberi katıp karıştırın.
  4. Ocaktan aldığınız kıymalı iç harca incecik kıyılmış maydanozu kattıktan sonra soğuması için ayrı bir kenarda bekletin.
  5. İnce bulguru kapağı kapalı bir kapta sıcak su ilavesiyle 10 dakika kadar ıslatın.
  6. Sıcak sudan çıkardığınız haşlanmış patateslerin kabuklarını soyduktan sonra bekletmeden sıcağı sıcağına ezerek püre haline getirin.
  7. Şişen ince bulguru, hazırladığınız patates püresi, tuz ve karabiberle karıştırarak kıvam alana kadar yoğurun.
  8. Özlü bir hamur kıvamına gelen patates püresinden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  9. Orta kısmını açtığınız patates toplarının iç kısmını hazırlayıp soğuttuğunuz kıymalı iç harçla doldurun. Unu geniş bir servis tabağına alın.
  10. Köfteleri kızartmak için ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.
  11. Avuç içinizde yuvarlayarak şekil verdiğiniz kavrulmuş kıymalı patates köftelerinin her tarafını una buladıktan sonra çırpılmış yumurtaya batırın.
  12. Sırasıyla un ve çırpılmış yumurtaya batırdığınız patates köftelerini, kızgın ve derin yağda renk alana kadar kızartın.
  13. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağında beklettiğiniz patates köftelerini sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Köfteleri, baharatlar ve sarımsakla çırpılmış yoğurt sos eşliğinde de servis edebilirsiniz.


Türk Mutfağı , Türk Yemekleri , Et Yemekleri , Et Yemeği Tarifleri , Yemek Tarifleri  , Ana Yemekler , Patates Köftesi , Patates Köftesi Nasıl Yapılır , Patates Köftesi Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder