Bu Blogda Ara

2 Haziran 2017 Cuma

Ispanaklı Buğday Çorbası Tarifi


Ispanaklı Buğday Çorbası Tarifi


Malzemeler

  • 230 gramaşurelik buğday (yaklaşık 1,5 su bardağı/ bir gece önceden suda bekletilmiş)
  • 300 gramıspanak
  • 6 su bardağısu
  • 2 tatlı kaşığıtuz

Terbiyesi için:

  • 1 adetyumurta
  • 1 kaseyoğurt

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığıkuru nane
  • 1 tatlı kaşığıkuru tarhun otu (isteğe göre)

Püf Noktası

Sos için zeytinyağı yerine aynı miktarda tereyağı kullanabilir, acı seviyorsanız sosa bir tatlı kaşığı kadar pul biber ekleyebilirsiniz.Buğdayı bir gece önceden ıslatmadıysanız, biraz su ilavesiyle düdüklü tencerede 20 dakika civarında haşlayarak pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan ıslattığınız buğdayı, üzerini geçmeyecek kadar suyla haşlayın.
  2. Kök kısımlarını ayıkladığınız ıspanakları bol suyla yıkayın ve süzün. Ispanakları ince doğrayın.
  3. Buğdaylar pişince tencereye altı su bardağı su koyun ve üzerine ıspanak yapraklarını ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
  4. Çorbanın terbiyesi için; ağzı damlatmaya uygun olan bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Çorbanın suyundan alarak terbiye karışımını ılıştırın.
  5. Ilık terbiyeyi bir yandan azar azar ıspanak-buğday karışımının üzerine dökerken, diğer yandan çorbayı karıştırın. Üç dakika kadar terbiyeyle pişirdikten sonra ocağı kapatın, tuzunu ayarlayın.
  6. Sos için; küçük bir cezvede zeytinyağını kızdırın. Yağ ısınınca kuru nane ve tarhun otunu ekleyin. Baharatları yakmadan ocağı kapatın. Sosu çorba tenceresine ekleyin, karıştırdıktan sonra servis yapın.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder