Malzemeler
- 5 adetorta boy patates
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 5 su bardağısıcak su
- 1 çay bardağısüt
- 1/4 demetmaydanoz
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Püf Noktası
Çorbaya ilave edeceğiniz sütü ısıttıktan sonra eklemeyi ya da çorba karışımı ile ılıştırdıktan sonra hızlıca karıştırmayı unutmayın.
Pişirme Önerisi
Arzuya göre; çorbayı, yoğurtlu terbiye karışımı ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz.Çorbaya ince ince doğradığınız frenk maydanozu ekleyebilir, rendelenmiş muskat cevizi katabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz orta boy patatesleri ve kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın.
- Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tencereye alın. Doğradığınız kuru soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz patatesleri soğanlarla birlikte 4-5 dakika kadar sotelemeye devam edin.
- Sıcak suyu çorba tenceresine aktardıktan sonra çorbayı orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın.
- Kaynayan çorba karışımına tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sütü azar azar katıp, hızlıca karıştırın.
- 10 dakika daha orta ateşte kaynattığınız çorba karışımını, blenderdan geçirdikten sonra kıvamlı ve pürüzsüz bir hale getirin.
- İnce kıyılmış maydanoz ilave ettiğiniz çorbayı, servis kaselerine alın. Dumanı üzerinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Çorbayı tereyağında yaktığınız toz kırmızı biber ve nane ilavesiyle servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder