Bu Blogda Ara

4 Haziran 2017 Pazar

Ekşili Köfte Tarifi



Ekşili Köfte Tarifi



Malzemeler

  • 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 1 adetkuru soğan
  • 2 adetpatates
  • 1 adethavuç
  • 1/2 su bardağıhaşlanmış bezelye
  • 3 su bardağısıcak su

Köftesi için:

  • 200 gramorta yağlı kıyma
  • 1 adetyumurta
  • 2 yemek kaşığıpirinç
  • 1/4 demetmaydanoz
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkarabiber

Terbiyesi için:

  • 1 adetyumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığılimon suyu
  • 1/2 su bardağısu

Püf Noktası

Yumurtanın kesilmemesi için; terbiye karışımını yemeğin kendi suyu ile azar azar karıştırarak ekleyin.

Nasıl Yapılır?

  1. Kabuğunu soyduğunuz havuç, patates ve kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.
  2. Kıyma, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, doğranmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi oval bir kaba aktarın.
  3. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yoğurun. Köfte harcından parçalar alarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  4. Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın. Doğranmış soğanları renk alana kadar kavurun. Sırasıyla; havuç ve patatesleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.
  5. Ardından; sıcak suyu, dondurulmuş bezelye ve hazırladığınız misket köfteleri ilave edin. Köfte ve sebzeleri kaynamaya bırakın.
  6. Terbiyesi için; yumurta sarısı, limon suyu ve suyu bir kasede çırparak hazırlayın. Kaynayan sebze ve köfte suyundan alarak terbiye karışımına azar azar ekleyin.
  7. Ilıştırdığınız terbiye karışımının tamamını tencereye aktarın. Yemeği kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın . 


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder