Malzemeler
- 2 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 1 adetkuru soğan
- 2 adetpatates
- 1 adethavuç
- 1/2 su bardağıhaşlanmış bezelye
- 3 su bardağısıcak su
Köftesi için:
- 200 gramorta yağlı kıyma
- 1 adetyumurta
- 2 yemek kaşığıpirinç
- 1/4 demetmaydanoz
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Terbiyesi için:
- 1 adetyumurta sarısı
- 3 yemek kaşığılimon suyu
- 1/2 su bardağısu
Püf Noktası
Yumurtanın kesilmemesi için; terbiye karışımını yemeğin kendi suyu ile azar azar karıştırarak ekleyin.
Nasıl Yapılır?
- Kabuğunu soyduğunuz havuç, patates ve kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.
- Kıyma, yıkanmış ve süzülmüş pirinç, doğranmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi oval bir kaba aktarın.
- Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yoğurun. Köfte harcından parçalar alarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın. Doğranmış soğanları renk alana kadar kavurun. Sırasıyla; havuç ve patatesleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.
- Ardından; sıcak suyu, dondurulmuş bezelye ve hazırladığınız misket köfteleri ilave edin. Köfte ve sebzeleri kaynamaya bırakın.
- Terbiyesi için; yumurta sarısı, limon suyu ve suyu bir kasede çırparak hazırlayın. Kaynayan sebze ve köfte suyundan alarak terbiye karışımına azar azar ekleyin.
- Ilıştırdığınız terbiye karışımının tamamını tencereye aktarın. Yemeği kısık ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder