Bu Blogda Ara

3 Haziran 2017 Cumartesi

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi


Malzemeler

Eti için:

  • 4 dilimbiftek ya da bonfile (yaklaşık 500 gram)
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığıtuz
  • 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

Et marinasyonu için:

  • 1 adetküçük boy kuru soğan
  • 1 dişsarımsak
  • 1 tatlı kaşığısoya sosu
  • 1 tatlı kaşığıüzüm sirkesi
  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 daltaze kekik
  • 1 daltaze biberiye

Kibrit patates için:

  • 4 adetorta boy patates
  • 1,5 su bardağıayçiçek yağı (kızartmak için)

Domates sosu için:

  • 3 adetorta boy rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığıacı biber salçası
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığıtuz
  • 1/2 tatlı kaşığıkekik

Servisi için:

  • 4 yemek kaşığısarımsaklı yoğurt
  • 4 dilimdomates (arzuya göre)
  • 4 adetorta boy yeşil biber (arzuya göre)

Püf Noktası

Sosa buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi unutmayın.Daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
  2. Et marinasyonu için rendelediğiniz kuru soğan ve sarımsağın suyunu sıkıp ayrı bir kaba aktarın. Soya sosu, üzüm sirkesi ve zeytinyağıyla karıştırdıktan sonra içerisine etleri ekleyin. Taze kekik ve biberiye ilavesiyle masaj yaptığınız et şeritlerini, üzeri streç filmle kaplı kapta en az 30 dakika kadar dinlendirin.
  3. Domates sosu hazırlamak için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domatesi katıp suyunu çekene kadar pişirin. Acı biber salçasını ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun. Tuz ve kekik ilave edin. Az miktarda sıcak su yardımıyla kıvamını açıp kısa bir süre kaynatın.
  4. Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin. Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
  5. Arzuya göre servis esnasında kullanmak üzere kabuğu soyulmamış bütün yeşil biber (üzerine küçük delikler açın) ve domates dilimlerini aynı yağda kısa bir süre kızartın.
  6. Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
  7. Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder