Bu Blogda Ara

3 Haziran 2017 Cumartesi

Havuç Çorbası Tarifi




Havuç Çorbası Tarifi







Malzemeler

  • 3 adet orta boyhavuç
  • 1 adet büyük boysoğan
  • 1/2 su bardağıpirinç
  • 5 büyük su bardağısıcak tavuk suyu (ya da sıcak içme suyu)
  • 1 yemek kaşığısıvı yağ
  • 1 yemek kaşığıtereyağ
  • 1 topyenibahar
  • 1 topardıç tohumu
  • 1 dişsarımsak
  • 1 topkarabiber
  • 1 tatlı kaşığıtuz

Püf Noktası

Tavuk suyu kullanımı çorbayı çok daha lezzetli yapacaktır.

Nasıl Yapılır?

    Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları çok iri olmamakla beraber gelişigüzel doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.
  2. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayan ama gelişigüzel doğranmış havuçları ekleyin.
  3. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip söyle bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
  4. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı,  kırılmış top karabiberi, kırılmış top yenibaharı ve kırılmış top ardıçı koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.
  5. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın.
  6. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişinceye dek tıkırdamada pişmeye devam etsin.
  7. Herşey iyice piştikten sonra, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.
  8. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Servis Önerisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder