Malzemeler
- 3 adet orta boyhavuç
- 1 adet büyük boysoğan
- 1/2 su bardağıpirinç
- 5 büyük su bardağısıcak tavuk suyu (ya da sıcak içme suyu)
- 1 yemek kaşığısıvı yağ
- 1 yemek kaşığıtereyağ
- 1 topyenibahar
- 1 topardıç tohumu
- 1 dişsarımsak
- 1 topkarabiber
- 1 tatlı kaşığıtuz
Püf Noktası
Tavuk suyu kullanımı çorbayı çok daha lezzetli yapacaktır.
Nasıl Yapılır?
- Soğanları çok iri olmamakla beraber gelişigüzel doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.
- 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayan ama gelişigüzel doğranmış havuçları ekleyin.
- 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip söyle bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu ekleyin.
- Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, kırılmış top karabiberi, kırılmış top yenibaharı ve kırılmış top ardıçı koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.
- Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın.
- Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişinceye dek tıkırdamada pişmeye devam etsin.
- Herşey iyice piştikten sonra, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.
- Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Servis Önerisi
Çırpılmış kremayla süsleyerek sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder