Malzemeler
- 2 adettavuk kalça
- 1 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 sapkereviz
- 1 adethavuç
- 150 grammantar
- 3 su bardağısu
- 1 su bardağıtavuk suyu
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
Terbiyesi için:
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 3 yemek kaşığıun
- 1/2 su bardağısüt
Pişirme Önerisi
Tavuk kalçası yerine tavuk budu da kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Tavukları minik minik doğrayın ve zeytinyağı ile kavurun.
- Mantarları, kereviz saplarını ve havucu küçük küçük doğrayıp tavuklara ilave edin.
- Tuzu ve baharatları ilave edin.
- Üzerine su ve tavuk suyunu ilave edip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Tereyağını eritip unu ekleyin ve güzelce kavurun. Un kavrulunca sütü ekleyip, hızlı hızlı karıştırın. 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Terbiyenin içine çorbanın suyundan ekleyerek terbiyeyi seyreltin ve çorbaya ekleyin.
- Birkaç dakika daha pişirip sıcak sıcak tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder