Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2017 Çarşamba

Çöç Tarifi


Çöç Tarifi


Malzemeler

  • 400 gramdana kıyma
  • 1 su bardağıköftelik ince bulgur
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası(opsiyonel)
  • 3/4 çay bardağıgaleta unu
  • 1 adetsoğan(taze soğan da kullanabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıtoz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığıiri çekilmiş karabiber
  • 1/4 demetince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığısıvı yağ(tavada kızartılmak istenirse)

Püf Noktası

Bulgurun fazla şişmemesi ve dağılmaması için çok uzun süre sıcak suda bekletmeyin.
Buzdolabında çöçleri dinlendirmek, pişerken dağılmaması için gerekli bir aşamadır.
Eğer kıymayı yağlı kullanırsanız kızartma yaparken daha az yağ ilave edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Dilerseniz ısınmış tavada az yağla kızartabilir veya derin yağda kızartma tekniğiyle de bu nefis lezzeti pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru bir kabın içine alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin.
  2. Demlenmesi ve şişmesi için 15-20 dakika bekleyin.
  3. Kıymayı bir kaba alın. Bulgur, yumurta, galeta unu ve diğer malzemeleri ilave edip yoğurun.
  4. Tüm malzeme birbirine karışıncaya kadar yoğurun.
  5. Dilediğiniz büyüklükte yassıltarak şekil verin.
  6. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  7. Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde iyice kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Servis Önerisi

Yanına bol soğanlı, bol domatesli bir salatayla yemeğiniz tamamlanacaktır.


Türk Mutfağı , Türk Yemekleri , Et Yemekleri , Et Yemeği Tarifleri , Yemek Tarifleri  , Ana Yemekler , Çöç Tarifi , Çöç , Çöç Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder