Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2017 Salı

Kasap Köfte Tarifi

Kasap Köfte Tarifi


Malzemeler

  • 750 gramdana döş eti
  • 75 gramet suyu
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 2 dişsarımsak
  • 1 çay kaşığıtoz defne yaprağı
  • 10 gramkarabiber-tuz karışımı

Püf Noktası

Tarifi yöreden yöreye, ustadan ustaya değişen kasap köftesini 0-4 derece arasında buzdolabında dinlendirin. Etin protein yapısını bozmamak için bu ısı aralığının oldukça önemli olduğunu unutmayın.Dana döş etini koyun etiyle birlikte kullanarak da kasap köftelik kıyma hazırlayabilirsiniz.Hazırladığınız kasap köfteleri buzdolabında yaklaşık bir gün süreyle dinlendirebilir sonrasında kızartabilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Hamburger köftesini, ızgarada çok fazla pişirmeyin. Izgara izli tavada, düşük ısıda ters yüz ederek pişirmeye özen gösterin. Üzerine bastırdığınız köfte, hafif sulu ve yağlı olmalı.Farklı ve köfteye yakışan bir aroma kullanmak için kurutulduktan sonra çekilmiş defne yaprağını kullanmayı deneyebilir,  arzuya göre et tadını yoğun olarak almak için tuz ve karabiber dışında başka bir baharat kullanmayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Belirli bir ısı aralığında (0-4 derece) dinlenen döş etine ağırlığının yüzde yirmisi oranında yağ ekledikten sonra bir kez çekerek kıyma haline getirin.
  2. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları bıçağın tersiyle ezip ince ince kıyın. Kuru soğanı rendelemek yerine oldukça küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Et suyu, tuz/karabiber karışımı, doğranmış sarımsak, kuru soğan ve toz defne yaprağı eklediğiniz kıymayı, özleşene kadar yoğurun. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  4. Önceden kızdırılmış ızgara izli döküm tavada, kısık ateşte ters yüz ederek pişirdikten sonra arzu ettiğiniz sos ve garnitürler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder