Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2017 Salı

Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası Tarifi


Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası Tarifi


Malzemeler

  • 1 adetkerevizin sapı
  • 2 adet büyük boyhavuç
  • 1 adet büyük boypatates
  • 5 su bardağısu
  • 1 çay bardağıarpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığıtuz

Terbiyesi için:

  • 1 kaseyoğurt
  • 1/2 adetlimonun suyu
  • 2 yemek kaşığıun

Nasıl Yapılır?

  1. Patates ve havucun kabuklarını soyun.
  2. Kereviz saplarını, patatesi ve havucu rastgele doğrayın ve 5 su bardağı su ile bir tencerenin içinde haşlayın.
  3. İyice haşlanan sebzeleri suyu ile birlikte blenderdan geçirin.

    Terbiyesini hazırlamak için:

  1. Yoğurt, un ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
  2. Yoğurtlu karışıma sebzeli karışımdan azar azar ekleyerek terbiyeyi hazırlayın.
  3. Terbiyeyi, kalan karışıma yavaş yavaş ekleyin. Terbiyeyi eklerken kısık ateşte tuttuğunuz çorbayı hızlıca karıştırın.
  4. Çorbaya şehriyeleri de ekleyerek, 10 dakika daha pişirin. Arzuya göre sıcak ya da ılık servis edip afiyetle tüketin.

Servis Önerisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder