Malzemeler
- 1 adetkerevizin sapı
- 2 adet büyük boyhavuç
- 1 adet büyük boypatates
- 5 su bardağısu
- 1 çay bardağıarpa şehriye
- 1 tatlı kaşığıtuz
Terbiyesi için:
- 1 kaseyoğurt
- 1/2 adetlimonun suyu
- 2 yemek kaşığıun
Nasıl Yapılır?
- Patates ve havucun kabuklarını soyun.
- Kereviz saplarını, patatesi ve havucu rastgele doğrayın ve 5 su bardağı su ile bir tencerenin içinde haşlayın.
- İyice haşlanan sebzeleri suyu ile birlikte blenderdan geçirin.
- Yoğurt, un ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
- Yoğurtlu karışıma sebzeli karışımdan azar azar ekleyerek terbiyeyi hazırlayın.
- Terbiyeyi, kalan karışıma yavaş yavaş ekleyin. Terbiyeyi eklerken kısık ateşte tuttuğunuz çorbayı hızlıca karıştırın.
- Çorbaya şehriyeleri de ekleyerek, 10 dakika daha pişirin. Arzuya göre sıcak ya da ılık servis edip afiyetle tüketin.
Terbiyesini hazırlamak için:
Servis Önerisi
Çorbanızı zeytinyağı ve pul biber ile yapacağınız sosla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder