Malzemeler
- 2 adetyumurta
- 3 adetküçük boy kabak
- 1 adethavuç
- 4 yemek kaşığıun
- 50 gramrendelenmiş kaşar peyniri
- 6 adettaze soğan
- 1/2 demettaze nane
- 1/2 demetmaydanoz
- 1/2 demetdereotu
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
- 1/2 çay bardağıayçiçek yağı
Kızartmak için:
Püf Noktası
Eğer kaşar peyniri yerine beyaz peynir tercih ederseniz soğuduktan sonra da içi nemli kalan mücverler elde edersiniz. Elde kalan peynirleri değerlendirmek isterseniz de lor peyniriyle bu tarifi yapabilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Mücverleri, derin yağda fritözde de kızartabilirsiniz. Mücver harcının un miktarını biraz daha artırıp, fırında kek gibi de pişirebilirsiniz. Ayrıca kaşıkla yağlı kağıt üzerine hafif yayarak da fırınlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkadığınız kabakları, alacalı bir şekilde soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz havucu, aynı şekilde rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
- Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabak ve havucun suyunu sıkarak çıkartın.
- Taze soğan, taze nane, maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
- Yumurtaları karıştırma kabına aktarın. Suyunu sıktığınız rendelenmiş sebzeleri, ince doğranmış yeşillikleri, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Son olarak; unu ilave edin. Tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Mücver harcından birer yemek kaşığı kadar harç alın ve kızgın yağa bırakın.
- Arkalı önlü ters çevirdiğiniz mücverleri, orta ateşte, renk alana kadar kızartın. Mücver harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Kağıt havlu serili bir servis tabağına aldığınız kızarmış mücverleri, fazla yağını bıraktıktan sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Sarımsaklı yoğurt ilavesi ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder