Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2017 Cuma

Tavuklu, Arpa Şehriyeli Çorba Tarifi


Tavuklu, Arpa Şehriyeli Çorba Tarifi


Malzemeler

  • 180 gramarpa şehriye
  • 1 adetorta boy kuru soğan
  • 1 adetorta boy domates
  • 2/3 çay bardağızeytinyağı
  • 300 gramhaşlanmış tavuk göğsü
  • 2 su bardağıtavuk suyu
  • 2 su bardağıiçme suyu
  • 2 adetorta boy yeşil sivri biber
  • 1 adetorta boy çarliston biber
  • 1 adetorta boy meksika biberi
  • 1/4 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 2 çay kaşığıpul biber
  • 1/4 demetmaydanoz

Püf Noktası

Bir adet orta boy tavuk budun, bir adet küçük boy kuru soğanla haşlanmasından elde ettiğiniz tavuk suyunu çorba yapımında kullanırsanız çorbanız daha lezzetli olacaktır.
Ayrıca tavuğu haşlarken içine tane karabiber ve defne yaprağı atarak tavuk suyunu lezzetlendirebilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Dilerseniz düdüklü tencerede daha kısa sürede bu tarifi hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Ortadan ikiye kestiğiniz biberleri, çekirdeklerini çıkartıp temizledikten sonra küçük parçalar halinde kesin.
  2. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  3. Yapraklarını ayıkladığınız maydanozları iri parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış tavuk göğsünü jülyen şeklinde (uzun ince parçalar halinde) kesin. Arpa şehriyeleri sudan geçirin.
  4. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
  5. Jülyen doğranmış tavuk etlerini ve biberleri kattıktan sonra soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün.
  6. Biberler diriliklerini kaybettiğinde önceden hazırladığınız vitamin deposu tavuk suyu ve içme suyunu ekleyin. Arpa şehriyeleri tencereye aktarın.
  7. Temel malzemelerini kattığınız çorbayı, orta ateşte 10 dakika pişirin.
  8. Küp şeklinde doğradığınız kabuksuz domatesleri tencereye aldıktan sonra çorbayı kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  9. Tuz, karabiber ve pul biber katıp çorbayı lezzetlendirin. Son olarak maydanozları ilave ettiğiniz çorbayı, 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.

Servis Önerisi

Bu çorba içerisinde tavuk eti ve tavuk suyu içerdiği için öğle yemeğinde büyük bir kase halinde içilmelidir, o kadar güzel ve sağlıklıdır ki yanına kimseyi kabul etmez.

Türk Mutfağı , Türk Yemekleri , Çorba Tarifleri 

 Yemek Tarifleri  , Tavuklu Arpa Şehriyeli Çorba

Tavuklu Arpa Şehriyeli Çorba Nasıl Yapılır , Tavuklu Arpa Şehriyeli Çorba Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder