Malzemeler
- 3 yemek kaşığıayçiçek yağı
- 250 gramorta yağlı kıyma
- 1/2 su bardağıkırık pirinç
- 3 su bardağısıcak su
- 1 adetpatates
- 1 adetkuru soğan
- 1/2 adethavuç
- 3 adetyeşil biber
- 1/2 su bardağıdondurulmuş bezelye
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 1/4 demetmaydanoz
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
Pişirme Önerisi
Sulu köfte tarifini; salçalı sos yerine haşlama suyuna kattığınız yumurta sarısı ile çırpılmış bir adet limon suyu ilavesiyle de hazırlayabilirsiniz.Köfte harcına arzuya göre ince kıyılmış reyhan ya da maydanoz ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Kırık pirinci nişastasını salması için 15- 20 dakika ılık suda bekletin. Ardından suyunu süzün ve derin bir kapta kıyma ile yoğurun. Kolayca şekil verebilmek için buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.
- Kabuğunu soyduğunuz patates, havuç, domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozları incecik kıyın.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Öncelikle soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.
- Domates salçası ekleyin, kavurma işlemini 2- 3 dakika kadar sürdürün. Sıcak suyu, tuz ve karabiberi ekleyip, 5 dakika kadar kaynatın.
- Dolapta beklettiğiniz köfte harcından ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Kaynayan salçalı suya sırasıyla; doğranmış havuç, patates, dondurulmuş bezelye ve hazırladığınız köfteleri katın.
- Köfte içindeki pirinçler şişip, bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 35 dakika pişirdiğiniz sulu köfteyi, incecik kıyılmış maydanoz ilavesi ile sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder