Malzemeler
- 8 adetayıklanmış enginar
- 2 adettaze sıkılmış limon suyu
- 2 adetorta boy havuç
- 2 adetküçük boy patates
- 1,5 su bardağıdondurulmuş bezelye
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 1/2 su bardağıtaze sıkılmış limon suyu
- 1/2 su bardağısu
- 6 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 tatlı kaşığıtoz şeker
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/4 demetdereotu
Servisi için:
Püf Noktası
Sap ve yaprak kısımlarından ayıklanmış taze enginarları, kararmamaları için limonlu suda bekletmeye özen gösterin.
Pişirme Önerisi
Kuru soğan yerine bol miktarda incecik doğradığınız taze soğan, dereotu ve bezelye karışımıyla da zeytinyağlı enginar yemeğini çiğden hazırlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Sap ve yaprak kısımlarını dikkatli bir şekilde temizlediğiniz taze enginarları, kararmamaları için; 1 adet taze sıkılmış limon suyu kattığınız derin suda bekletin.
- Kabuklarını soyduğunuz patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra küçük bir tencerede, orta ateşte 5 dakika kadar haşlayın.
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğradıktan sonra oda sıcaklığında çözdürdüğünüz dondurulmuş bezelyelerle karıştırın.
- Suyunu süzdürdüğünüz haşlanmış sebzeleri, kısa bir süre soğuttuktan sonra bezelyeli karışımla harmanlayın.
- Limonlu suda bekleyen enginarları, çukur kısımları üstte kalacak şekilde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin.
- Enginarların orta kısımlarını hazırladığınız sebze karışımıyla doldurun.
- Taze sıkılmış portakal suyu, içme suyu ve kalan 1 adet limon suyunu; toz şeker, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle ayrı bir kapta karıştırın.
- Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı enginarların üzerine gezdirdikten sonra kapağını kapattığınız tencerede ve kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.
- Soğuyan enginarları dikkatli bir şekilde servis tabaklarına aldıktan sonra arzuya göre incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Soğuk olarak servis yaptığınız zeytinyağlı sebze yemeği üzerine servisi esnasında ekstra zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder