Bu Blogda Ara

8 Haziran 2017 Perşembe

Taze Fasulye Tarifi

Taze Fasulye Tarifi



Malzemeler

  • 600 gram
    taze fasulye
  • 5 yemek kaşığı
    zeytinyağı
  • 1 adet
    büyük boy kuru soğan
  • 2 diş
    sarımsak
  • 2 adet
    orta boy domates (etli ve sulu)
  • 3/4 su bardağı
    sıcak su
  • 1/2 tatlı kaşığı
    toz şeker
  • 1 çay kaşığı
    tuz

Püf Noktası

Seçmiş olduğunuz taze fasulye cinsine göre pişirme süresi azalıp artabilir. Bol miktarda etli ve sulu rendelenmiş domates kullanırsanız sıcak su eklemeden de taze fasulye yemeği pişirebilirsiniz.Zeytinyağlı yemeklerde, sebzelerin üzerine yağlı kağıt kapatarak pişirme işlemini gerçekleştirirseniz; besin ve renk değerlerini kaybetmezler.

Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Domatesleri rendeleyin.
  2. Uç kısımlarını alıp, kılçıklarını ayıkladığınız taze fasulyeleri uzunluklarına göre iki ya da üç eşit parçaya ayırın. Bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzün.
  3. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun.
  4. Doğranmış taze fasulyeleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.
  5. Son olarak rendelenmiş domates, toz şeker ve tuzu ekleyin. Az miktarda sıcak su ilavesiyle kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
  6. Arzuya göre ılık fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder