Malzemeler
- 1,5 çay bardağıpirinç
- 3 su bardağısıcak su
- 4 su bardağısüt
- 2 su bardağıtoz şeker
- 2 yemek kaşığıpirinç unu
Püf Noktası
Pirinç ununu, topaklanmaması için süt ile iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan pirinçlere azar azar ve ılıştırarak eklemeye dikkat edin.
Pişirme Önerisi
Arzuya göre; sütlaç karışımına vanilya ekleyebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın.
- Süt, toz şeker ve pirinç ununu ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla toz şeker ve pirinç unu eriyene kadar karıştırın.
- Haşlanan pirinçlere süt karışımını azar azar ekleyerek sütlacı hızlıca karıştırın.
- Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun.
- Soğuk olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Tarçın ya da file fındık ilavesi ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder