Bu Blogda Ara

7 Haziran 2017 Çarşamba

Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi



Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı
    pirinç
  • 3 su bardağı
    sıcak su
  • 4 su bardağı
    süt
  • 2 su bardağı
    toz şeker
  • 2 yemek kaşığı
    pirinç unu

Püf Noktası

Pirinç ununu, topaklanmaması için süt ile iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan pirinçlere azar azar ve ılıştırarak eklemeye dikkat edin.

Pişirme Önerisi

Arzuya göre; sütlaç karışımına vanilya ekleyebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın.
  2. Süt, toz şeker ve pirinç ununu ayrı bir kapta bir çırpıcı yardımıyla toz şeker ve pirinç unu eriyene kadar karıştırın.
  3. Haşlanan pirinçlere süt karışımını azar azar ekleyerek sütlacı hızlıca karıştırın.
  4. Kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırın ve soğutun.
  5. Soğuk olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Tarçın ya da file fındık ilavesi ile servis edebilirsiniz.

Türk Mutfağı , Türk Yemekleri ,  Şerbetli Tarifler , Yemek Tarifleri  , Ana 

Yemekler , Sütlaç , Sütlaç Tarifi , Sütlaç Nasıl Yapılır , Sütlü Tatlılar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder