Bu Blogda Ara

1 Mayıs 2017 Pazartesi

BAL KABAĞI TATLISI


BAL KABAĞI TATLISI



Malzemeler

  • 1 kilogrambal kabağı
  • 250 gramtoz şeker

Servisi için:

  • 1/2 su bardağıince çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 su bardağıtahin

Püf Noktası

Yeşil ve sert kabuklarını aldığınız dilimlenmiş bal kabaklarını, toz şeker ilavesiyle kapağı kapalı tencerede ne kadar uzun süre bekletirseniz o kadar çok su salacaktır. Bu durum kabağın cinsine göre değişiklik gösterebilir, aksi takdirde az miktarda içme suyu eklemeniz önerilir.Fırında da pişecek olan bal kabaklarını tencerede, yüksek ısıda ve uzun süre pişirmemeye dikkat edin. Kullandığınız toz şeker miktarını arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Çekirdekli ve damarlı göbek kısmını aldığınız bal kabağının sert ve yeşil kabuklarını dikkatli bir şekilde kesip dilimleyin.
  2. Dilimlediğiniz bal kabağını geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şeker serpip kapağı kapalı tencerede uzun bir süre (bir gece önceden olabileceği gibi en az 3-4 saat) bekletin.
  3. Suyunu salan bal kabağını ocağa alın. Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
  4. Şerbeti koyulaşan ve hafif yumuşayan kabakları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 15-20 dakika daha pişirin.
  5. Fırından çıkardığınız şerbeti yoğun bir kıvam alıp yumuşamış kabakları soğuttuktan sonra servis tabaklarına alın. Tahin ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder